'Nieuw probleem Barcelona: boze Agüero wil contractontbinding'

6 augustus 2021, 23:14   Bijgewerkt: 6 augustus 2021, 23:24

FC Barcelona moest met lede ogen toezien hoe het Lionel Messi geen nieuw contract kon aanbieden en de Argentijn is inmiddels hard op weg naar Paris Saint-Germain. Maar het volgende probleem dient zich alweer aan, want zomeraanwinst Sergio Agüero is naar verluidt woedend. De ervaren spits was beloofd dat hij ging samenspelen met Messi en wil zijn contract zelfs laten ontbinden.

Dat schrijven Spaanse media, waaronder La Porteria. Bij het aantrekken van de ervaren aanvaller, die transfervrij overkwam van Manchester City, was namelijk beloofd dat hij kon gaan samenspelen met Messi. De superster had weliswaar een aflopend contract in Camp Nou, maar volgens voorzitter Joan Laporta zou hij bijtekenen en konden ze komend seizoen samen voorin voetballen.

Het is algemeen bekend dat Agüero een goede vriend is van Messi en zijn komst werd ook gezien als een zoethoudertje voor de voormalig aanvoerder van de Catalanen. Agüero zou zeer boos zijn op de club en zijn management heeft laten doorschemeren dat zijn toekomst er niet goed uit ziet in Camp Nou. Mogelijk wil hij zelfs zijn contract per direct laten ontbinden.

Lees ook: 'Messi-deal met PSG in stroomversnelling: salaris en rugnummer'

Dat zou betekenen dat Ronald Koeman naast Messi ook Agüero kwijtraakt voorin. Sportief een flinke aderlating, omdat zo de vele opties voorin opeens beduidend minder worden voor de Nederlandse coach. Financieel zou het de Catalanen wellicht kunnen helpen, omdat preses Laporta aangaf dat ook zonder Messi de situatie penibel is. Sommige bronnen beweren zelfs dat Agüero een clausule in zijn contract heeft staan. Of daarbij een geldbedrag opgenomen is, is niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen