Ajax kan meest heersende club ooit worden in NL

7 augustus 2021, 09:29

Ajax en PSV kruisen zaterdagavond om 20.00 uur de degens in strijd om de Joha Cruijff Schaal. De Eindhovenaren jagen daarmee op de eerste hoofdprijs sinds 2018, toen PSV de Amsterdammers aftroefde in strijd om de landstitel. Ajax kan daarentegen voor een unieke prijzenregen zorgen in de Johan Cruijff Arena.

Mochten de Amsterdammers winnen, pakken ze namelijk de zesde nationale prijs op rij. In 2019 won het de beker, de titel en de Johan Cruijff Schaal en dat kunstje kan vanavond definitief worden herhaald. De titel en de beker werden eind afgelopen seizoen al veroverd, de strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanavond beslist. Coach Erik ten Hag bestempelde zijn ploeg in ieder geval al als topfavoriet.

Ajax kan daarmee de meest heersende Nederlandse ploeg ooit worden. De onderbreking van de competitie vanwege de oprukkende coronapandemie in 2020 helpt daar flink aan mee. AZ was namelijk van plan Ajax af te troeven in strijd om de titel, terwijl de bekerwinst al uit het hoofd was gezet. Ajax verloor in de halve finale van FC Utrecht.

Ajax treedt tegen PSV aan met een gewijzigde basiself. Daley Blind verhuist naar het middenveld omdat Edson Alvarez nog niet klaar is om te spelen. Dat betekent dat Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez een basisplaats hebben, net als Noussair Mazraoui.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen