Van Bommel passeert Weghorst in keuze voor nieuwe captain

7 augustus 2021 – Mark van Bommel heeft Koen Casteels benoemd als nieuwe aanvoerder van VfL Wolfsburg. De nieuwe hoofdtrainer van de Duitse subtopper houdt daarmee vast aan afgelopen seizoen, toen de Belgische sluitpost eveneens de aanvoerdersband om de arm had. Maximilian Arnold en Josuha Guilavogui gelden als respectievelijk tweede en derde aanvoerder.

Van Bommel passeert Weghorst in keuze voor nieuwe captain

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Wout Weghorst zal dus opnieuw niet de aanvoerdersband dragen bij Wolfsburg. De spits droeg de afgelopen jaren sporadisch de band als diverse spelers rust kregen, maar krijgt ook niet de voorkeur van Van Bommel. Weghorst heeft wel ervaring met de band om de arm. In 2017 volgde de spits de geblesseerde Ron Vlaar op als captain van AZ.

Weghorst is wel een van de acht spelers die onderdeel uitmaken van de spelersraad van Wolfsburg. Daarmee lijkt Van Bommel te hopen dat zijn spits, afgelopen seizoen goed voor twintig competitietreffers, de club trouw blijft. Concrete interesse in de spits van het Nederlands elftal is er voorlopig nog niet.

Van Bommel begint zondagmiddag officieel aan zijn nieuwe avontuur, met een bekerwedstrijd tegen Preussen Münster. "Het is altijd even spannend als je met iets nieuws begint. Maar we zijn al een paar weken in training, dus het is fijn dat we nu echt gaan beginnen", zei Van Bommel tegen de clubmedia. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep teleurstellend.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd