'Herstelde Midtsjø terug bij AZ, race tegen de klok voor Wijndal'

7 augustus 2021, 15:26

AZ-coach Pascal Jansen lijkt volgende week een beroep te kunnen doen op Fredrik Midtsjø. De Noorse sterkhouder ontbrak tijdens de eerste oefenwedstrijden van het seizoen, maar is volgens het Noordhollands Dagblad volledig hersteld van zijn blessure. De kans is groot dat de middenvelder zijn rentree maakt in het oefenduel met Torino van zondag.

AZ opent het seizoen volgende week met een wedstrijd tegen RKC Waalwijk en kan daarin hoogstwaarschijnlijk dus een beroep doen op de Noor. Ook Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi, die hoogstwaarschijnlijk het hart van de defensie gaan vormen, meldden zich weer in de groepstraining. Dat deed Owen Wijndal nog altijd niet. 

De linksback van AZ en het Nederlands elftal kampt met een onbekende blessure, waardoor hij nog niet heeft deelgenomen aan de groepstraining. Dat geldt eveneens voor Dani de Wit. Jansen kan daardoor nog niet met de gewenste basiself toewerken naar de herstart van de competitie. Dat heeft overigens ook te maken met de zoektocht naar een nieuwe doelman.

AZ heeft na het vertrek van Marco Bizot (Stade Brest) namelijk een nieuw slot op de deur nodig. Voorin sloegen Calvin Stengs (OGC Nice) en Myron Boadu (AS Monaco) hun vleugels uit. Bovendien lijkt ook Teun Koopmeiners nog altijd op weg naar de uitgang. De middenvelder wordt al maanden in verband gebracht met Italiaanse clubs, maar een transfer is nog altijd niet rond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen