Valse start: Roda JC stunt en doet De Graafschap opnieuw pijn

7 augustus 2021, 18:22

Roda JC is zaterdagmiddag uitstekend aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen begonnen. In Doetinchem won het verrassend met 0-3 van De Graafschap. Nieuwkomer Denzel Jubitana was de grote man namens de Limburgers: de 22-jarige Belg tekende bij zijn officiële debuut voor twee doelpunten. Patrick Pflücke was kort voor tijd goed voor nummer drie.

Voor De Graafschap stond de seizoensopener in het teken van revanche. De ploeg hoopt dit jaar eindelijk te promoveren, nadat het vorig seizoen in de laatste speeldag van de reguliere competitie werd voorbijgestreefd door Go Ahead Eagles. Zo liep het directe promotie mis en moest het via de play-offs alsnog een Eredivisie-ticket zien te bemachtigen. Ook dat mislukte: in de eerste ronde was Roda JC met 2-3 te sterk.

Uitgerekend datzelfde Roda was in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen de tegenstander. Het affiche leverde een vermakelijke eerste helft op. Beide ploegen konden met regelmaat gevaarlijk worden, maar wisten het net niet te vinden. Voor doelpunten moesten we dus in de tweede helft zijn. Daar was het Denzel Jubitana - de van Waasland-Beveren overgekomen middenvelder - die zich liet gelden. De debutant kreeg de bal kort na rust na een voorzet in de voeten en schoot de 0-1 binnen. De tweede volgde snel: na een goede pass had Jubitana de ruimte om doelman Hidde Jurjus opnieuw op te zoeken en te passeren: 0-2.

Kort voor het einde van de wedstrijd werd het nog pijnlijker voor de nummer drie van vorig seizoen. Na geweldig voorbereidend werk van Benjamin Bouchouari kwam de bal terecht bij Patrick Pflücke. Van iets buiten de zestien besloot de Duitser zijn geluk te beproeven. Met succes: de aanvaller schoot knap raak. Zo eindigde de wedstrijd in 0-3 en kende de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie - een dag nadat ook FC Emmen, FC Volendam en Excelsior niet wisten te winnen - een volgende verrassing. Roda begon uitstekend en staat vooralsnog op plek één.