Teleurstellend debuut Bosz tegen nieuwe club Bizot

7 augustus 2021, 19:06

Het officiële debuut van Peter Bosz als trainer van Olympique Lyonnais is zaterdag geen succes gebleken. De nieuwe ploeg van de Nederlandse trainer kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Stade Brest, dat vorig seizoen als zeventiende eindigde in de Ligue 1. Bij de bezoekers stond voormalig AZ-doelman Marco Bizot voor het eerst onder de lat. 

"We hebben vooruitgang geboekt in de manier waarop we willen spelen, maar we zijn er nog niet klaar voor het grote werk", zei Bosz daags voor zijn officiële debuut als trainer van Lyon. Hij stelde dat zijn ploeg zijn speelstijl - onder meer hoog druk zetten - beter onder de knie begon te krijgen, maar dat hij eigenlijk nog enkele versterkingen nodig had. Wellicht dat hij dan ook al aan zag komen dat de wedstrijd tegen Stade Brest - de nummer zeventien van vorig seizoen - een moeizame zou worden.

Lees ook: Bosz over transferstilte bij Olympique Lyon: "Kwaliteit nodig"

Het was namelijk Brest - met aanwinst Marco Bizot onder de lat - dat in de eerste helft minstens zo gevaarlijk was als de thuisploeg. Het resulteerde kort voor rust zelfs in een verrassende voorsprong voor de bezoekers. Irving Cardona besloot van afstand uit te halen, passeerde doelman Anthony Lopes en stuurde Bosz en zijn ploeg daarmee met een achterstand de kleedkamer in.

Na een kwartier voetballen in de tweede helft kon de formatie van Bosz iets terugdoen. Een lange bal werd met het hoofd goed klaargelegd door Karl Toko Ekambi, waarna Islam Slimani kon controlen en raak schoot. Het was genoeg voor een punt, maar niet meer dan dat. Zo kende Bosz een pijnlijk debuut en werd duidelijk dat de ploeg versterkingen inderdaad goed kan gebruiken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen