City loopt prijs mis na fout Aké: Leicester wint Community Shield

7 augustus 2021, 20:24

Leicester City heeft zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen binnengesleept. De bekerwinnaar won in de wedstrijd om de Engelse Super Cup met 1-0 van landskampioen Manchester City. Kelechi Iheanacho kon uit een late strafschop de enige treffer van de wedstrijd maken na een fout van Nathan Aké

Manchester City haalde deze week het nieuws door het transferrecord in de Premier League te verbreken. Voor Aston Villa-smaakmaker Jack Grealish werd liefst 117 miljoen euro betaald. De middenvelder begon nog op de bank, wat niet gold voor Oranje-international Nathan Aké. De verdediger vormde het centrale duo met Ruben Dias.

Dat het bij rust nog steeds 0-0 stond, was vooral Leicester City aan te rekenen. De ploeg - in het bijzonder Jamie Vardy - kreeg grote kansen, maar wist het net lange tijd niet te vinden. Overigens pakte trainer Pep Guardiola tegen het einde van de eerste helft een opvallende gele kaart nadat hij tekeer ging tegen scheidsrechter Paul Tierney.

Na rust was het tijd voor het debuut van de recordaankoop. Grealish kwam in minuut 65 binnen de lijnen en moest The Citizens aan de winnende treffer helpen. Deze viel echter aan de andere kant. Aké rekende niet op een terugspeelpass, verloor de bal en herstelde met een tackle. Deze leverde Leicester een strafschop op. Kelechi Iheanacho ging achter de bal staan en faalde niet. Hij bezorgde de club de zevende prijs uit de historie.