Ten Hag geniet van Ajax- en Oranje-succes op Olympische Spelen

7 augustus 2021, 21:10

Voor Erik ten Hag met zijn Ajax moest aantreden tegen PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal, zag hij Antony met Brazilië goud winnen op de Olympische Spelen. De trainer noemde het resultaat niet alleen mooi voor de speler zelf, maar voor heel Ajax. Ook genoot hij van de successen die Nederland in Tokyo behaalde.

"Ik kan hem feliciteren. Dat is toch geweldig?", begon Ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV in gesprek met ESPN. "We hebben deze zomer twee spelers de Copa América zien winnen (Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico met Argentinië, red.) en nu een ander die een gouden medaille wint. Dat is geweldig voor de speler, maar ook voor Ajax. Iedereen leeft al de hele week met Antony mee. Het is geweldig dat hij dit mag beleven."

Ook van de andere sporten genoot de Ajax-trainer. Zo zag hij hoe de Nederlandse mannen verrassend zilver pakten op de 4 x 400 meter estafette. "Kippenvel", omschreef Ten Hag dat moment. "Het kwam uit hun tenen. Dan blijkt hoeveel een mens kan, dat het hoofd vele malen sterker is dan je lichaam. Een geweldige prestatie." Op de vraag of ook Ajax van die prestatie kan leren: "Daar hoef ik mijn spelers niet op te wijzen, dat kunnen ze uitstekend."

Bij het succes van de hockeydames - goud - waren gelijkenissen te zien met Ajax. "Ik zeg het vaker: ergens komen is één, maar je moet het elke keer weer opnieuw doen. Dat is zo ontzettend moeilijk. Dan refereer ik even naar de hockeydames die al jarenlang aan de top staan. Sommigen wonnen wel drie gouden medailles. Ik vind het reuzenknap."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen