Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Van Ginkel over 'voordeel': "Dan moeten zij maar eerder beginnen"

7 augustus 2021 – Marco van Ginkel beleefde een geweldige seizoensopener met PSV. De dit keer definitief van Chelsea overgenomen middenvelder genoot hoe de Eindhovenaren met 0-4 van Ajax wonnen in het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Zeker weten", antwoordde hij toen na afloop werd gesteld dat hij is teruggekeerd om zulke momenten te beleven.

Van Ginkel over 'voordeel': "Dan moeten zij maar eerder beginnen"

Hoewel PSV Ajax verpletterde, wilde Van Ginkel na afloop nog niet van een groot verschil tussen beide ploegen spreken. "Zij hebben een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man gespeeld", nuanceerde hij in gesprek met ESPN. "We begonnen wel goed, gelijk 1-0 door een heel mooie goal van Noni. Toen werd nog een goal van hun afgekeurd, dat was een lekkere boost. Na de tweede goal was het wel klaar."

Ook die tweede kwam van de voet van man van de wedstrijd Noni Madueke, over wie de aanvoerder na afloop lovend was. "Hij is heel goed begonnen aan dit seizoen en heeft vorig jaar ook al heel mooie momenten laten zien. Je ziet dat hij steeds volwassener wordt en hij gaat nu ook wedstrijden voor ons beslissen. Het is alleen maar genieten dat hij bij ons speelt."

In aanloop naar de wedstrijd ging het onder meer over het verschil in fitheid tussen beide ploegen. Waar PSV al drie officiële wedstrijden (in de voorronde van de Champions League) erop heeft zitten, speelde Ajax tot dusver enkel vriendschappelijke duels. Van een eventueel voordeel wilde Van Ginkel niet spreken. "Ik heb geen idee, maar dan moeten zij maar eerder beginnen aan de voorbereiding", lachte hij. "Ze hebben geen officiële wdstrijden gespeeld, maar als voorbereiding denk ik niet dat dat uitmaakt."

Ajax

gerelateerd