Schmidt stelt PSV-fans gerust: Madueke niet te koop

8 augustus 2021, 09:04

PSV gaat Noni Madueke deze zomer niet verkopen. De negentienjarige Engelsman groeide zaterdagavond uit tot de grote man aan de kant van PSV, door twee keer te scoren in de gewonnen Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. De Eindhovenaren liepen dankzij de Engelse aanvaller uit naar een 0-4 zege. Ook buitenlandse scouts zullen het met interesse hebben gevolgd.

Toch lijken die clubs geen succes te gaan boeken in Eindhoven. Diverse clubs uit de Premier League, waaronder Leicester City, hebben hem al langer op het oog. Een vertrek is volgens coach Roger Schmidt niet aan de orde. "Waarom zou ik daar bang voor zijn? Natuurlijk gaat hij PSV ooit verlaten als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen, maar nu nog niet", aldus de Duitser tegen ESPN.

"Het zal niet meer gaan gebeuren, denk ik. We kunnen het ons niet veroorloven om sleutelspelers te verkopen. Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario zijn al vertrokken, meer kunnen we er niet verliezen. Hij kan hier bovendien nog heel erg veel leren. Natuurlijk zouden we hem kunnen verkopen, maar over twee jaar krijg je misschien nog veel meer voor hem", stelde hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad

PSV moet bovendien nog rekening houden met het vertrek van Mohamed Ihattaren. De leeftijdsgenoot van Madueke heeft het verbruikt bij de trainersstaf en directie en traint de laatste weken al apart. Ihattaren werd zaterdagavond voorzichtig in verband gebracht met AS Monaco, de club van Myron Boadu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen