'Rugnummer Messi alweer vergeven? Spelers gunnen het Agüero'

8 augustus 2021, 13:27   Bijgewerkt: 8 augustus 2021, 13:37

In de kleedkamer van FC Barcelona leeft het idee om Sergio Agüero komend seizoen met rugnummer tien te laten spelen. De Argentijnse spits, die zaterdagmiddag nog nummer negentien toebedeeld kreeg, kwam op voorspraak van Messi naar Camp Nou. Diverse spelers willen dat Agüero in de voetsporen van zijn landgenoot treedt.

Dat meldt Cadena SER. Omdat Agüero een goede vriend is van Messi, zou het volgens diverse spelers een mooie eer zijn als hij het nummer overneemt. Tijdens de verdeling bleef het rugnummer vooralsnog vrij. Het is ook de vraag of Agüero de enorme last van zijn voorgangers op de schouders wil dragen. De superster was in 778 wedstrijden voor Barça goed voor liefst 672 treffers.

Agüero nam via een korte boodschap op Instagram afscheid van zijn landgenoot. 'Ik wens je het allerbeste voor de toekomst, vriend. Ik houd van je.' Messi en Barça waren lange tijd op weg naar contractverlenging, maar de Spaanse bond verhinderde dat wegens financiële problemen bij de Catalaanse grootmacht. Daardoor trekt hij na 21 jaar de deur achter zich dicht.

Lees ookEmotionele Messi wilde blijven en noemt mooiste Barça-moment

Ook Memphis Depay zal stiekem hopen op rugnummer tien, het nummer dat hij droeg bij Olympique Lyon. De Nederlandse aanwinst heeft echter nummer negen gekregen. Agüero overwoog naar verluidt even om meteen weer bij Barça te vertrekken, maar hij blijft zijn nieuwe werkgever vermoedelijk toch trouw. Er gaan nog relatief weinig geruchten de ronde dat er nooit meer gespeeld moet worden met Messi's nummer, al is dat eigenlijk het enige passende eerbetoon. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen