'Bizarre spitsencaroussel komt op gang: Lukaku, Icardi, Werner'

8 augustus 2021, 14:12   Bijgewerkt: 8 augustus 2021, 14:17

Er is een enorme transfercaroussel aanstaande in de grote competities van Europa. Internazionale moet vrezen voor het vertrek van sterspelers Romelu Lukaku én Lautaro Martínez en in hun kielzog staan er nog heel wat andere transfers gepland. Een overzicht van de deals die aanstaande lijken én met elkaar van doen hebben wat de voorhoedespelers betreft.

Allereerst is Chelsea al langere tijd bezig met de komst van Romelu Lukaku, voor minimaal een bedrag van zo'n 115 (!) miljoen euro, zonder spelersruil, wist transferspecialist Fabrizio Romano reeds te melden. Volgens zijn collega Gianluca di Marzio ondergaat hij maandag de medische keuring bij The Blues, waarna de deal kan worden afgerond. De inmiddels 35-jarige (!) Edin Džeko moet de nieuwe spits worden van Inter: hij is volgens Sky Sports zelf al akkoord met de kampioen van Italië, alleen AS Roma moet nog onderhandelen.

José Mourinho zou op zijn beurt graag Mauro Icardi dan ophalen bij Paris Saint-Germain. Hij is sportief overbodig na de aanstaande komst van Lionel Messi en bovendien kan de sterspeler van voorheen FC Barcelona absoluut niet opschieten met de recalcitrante spits van PSG. Mede om die reden speelde Icardi tot dusver slechts acht interlands voor de nationale ploeg van Argentinië.

Aan de andere 'kant' is er nog de aanstaande overgang van Harry Kane van Tottenham Hotspur naar Manchester City voor een nog niet bepaalde transfersom, die wel meer dan honderd miljoen euro zal bedragen. Ook dat akkoord zorgt weer voor een domino-effect: de Spurs hebben volgens diverse Engelse media Lautaro Martinez op de korrel om hem op te volgen. Inter wil de Argentijn weliswaar niet laten gaan, maar als het toch tot een overgang zou leiden, dan is Duvan Zapata van Atalanta Bergamo in beeld om hém weer op te volgen, weet Di Marzio. Tammy Abraham, die door de deal van Lukaku overbodig geworden is, is dan in beeld bij Atalanta Bergamo. In deze hele caroussel gaan ook de namen van Alexander Sörloth en Timo Werner nog rond: zeker is dat er veel gaat gebeuren op de spitsenmarkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen