Nederlands OGC Nice valt tegen bij seizoensouverture

8 augustus 2021, 16:57

Het debuut van de Nederlanders bij OGC Nice is zondagmiddag enigszins teleurstellend verlopen. In eigen huis kwam de formatie van onder meer basisspeler Justin Kluivert niet tot scoren tegen laagvlieger Stade Reims (0-0). Eerder kwamen ook Myon Boadu (1-1, AS Monaco) en Peter Bosz (1-1, Olympique Lyon) niet tot winnen bij hun debuut in de Franse competitie. 

Het Nederlandse feestje dat het duel op voorhand zeker was, werd een ietwat tegenvallend potje vanuit Hollands perspectief. Pablo Rosario, Justin Kluivert (beide OGC Nice) en Kaj Sierhuis begonnen weliswaar aan de aftrap, maar beide aanvallers werden voortijdig gewisseld, waarbij de Kluivert nog het meest gevaarlijk was aan de kant van de thuisploeg.

Rosario deed wel negentig minuten mee, maar kon zijn stempel aanvallend niet echt drukken, ondanks een kopbal uit een corner in blessuretijd. Wel gaf de controleur met het elftal van Christophe Galtier – de man die Lille OSC vorig seizoen kampioen maakte – vrijwel niks weg. Maar het creëerde zelf, ook na de invalbeurt van Kasper Dolberg, te weinig en dus werd de ontmoeting tussen deze twee ploegen voor de derde keer op rij doelpuntloos gelijk. Mogelijk dat de vanwege een lichte blessure nog afwezige Calvin Stengs meer creativiteit in het elftal kan krijgen.

Stade Rennes – RC Lens 1-1

Ajax besloot deze zomer de stekker uit de deal met Kamaldeen Sulemana te trekken toen de aanvaller maar bleef twijfelen over zijn toekomst. Stade Rennes haalde hem uiteindelijk binnen en in de Ligue 1 liet de buitenspeler zondag zich meteen zien met een fraaie treffer binnen het kwartier. Een zege leverde dat door de razendsnelle gelijkmaker van Seko Fofana echter niet op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen