Brobbey en Chong maken prima beurt bij hun clubs

8 augustus 2021, 17:34   Bijgewerkt: 8 augustus 2021, 17:55

Brian Brobbey heeft zondag zijn eerste doelpunt voor RB Leipzig gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Viktoria Berlin groeide hij uit tot matchwinner (1-0). Tahith Chong was bij zijn officiële debuut voor Birmingham City tegen Sheffield United niet trefzeker, maar maakte wel direct indruk bij de achterban van zijn tijdelijke club.

Brobbey maakte zaterdag zijn officiële debuut voor Leipzig. Als invaller kreeg hij in de bekerwedstrijd tegen SV Sandhausen (0-4) twintig minuten speeltijd. Een dag later maakte Brobbey weer zijn opwachting, ditmaal als basisspeler in het vriendschappelijke duel met Viktoria Berlin.

Waar Brobbey tegen Sandhausen het doel niet wist te vinden, was het tegen Viktoria Berlin wel raak. Op aangeven van Ademola Lookman tikte de voormalig spits van Ajax vlak voor rust van dichtbij raak. Het was het enige doelpunt van de wedstrijd die slechts een uur (twee keer dertig minuten) duurde.

Chong maakt indruk

De door Manchester United verhuurde Chong maakte zondag zijn competitiedebuut voor Birmingham City, dat met 0-1 won van Sheffield United. Chong was niet betrokken bij de enige goal van de wedstrijd, maar werd desondanks door de supporters verkozen tot Man of the Match.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen