VfL Wolfsburg na wisselfout Van Bommel mogelijk uit beker gezet

8 augustus 2021, 20:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel wordt met VfL Wolfsburg mogelijk uit de DFB-Pokal gezet. De Nederlandse trainer paste tegen Preussen Münster (1-3) zes wissels toe, terwijl clubs in het Duitse bekertoernooi hoogstens vijf keer mogen wisselen.

Wolfsburg plaatste zich zondag met pijn en moeite voor de tweede bekerronde. De ploeg van Van Bommel kreeg een kwartier voor tijd de 1-0 om de oren en poetste de achterstand pas in blessuretijd weg. In de verlenging maakte Wout Weghorst de 1-2, waarna vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 1-3 werd bepaald.

Van Bommel wisselde in de reguliere speeltijd Renato Steffen, Josuha Guilavogui en Lukas Nmecha. In de verlenging werden Jérôme Roussillon, Maxence Lacroix en Maximilian Philipp vervangen, waardoor er in totaal zes spelers zijn gewisseld. Dat is er een te veel, wat scheidsrechter Christian Dingert ook in zijn wedstrijdrapport heeft genoteerd.

Tekent Preussen Münster officieel protest aan tegen de zesde wissel, dan dreigt volgens diverse Duitse media diskwalificatie voor Wolfsburg. "We zijn ons ervan bewust dat Wolfsburg zes wijzigingen heeft doorgevoerd. We zullen dit intern bespreken en beslissen of en hoe we ertegen moeten optreden", aldus Peter Niemeyer van de Duitse vierdeklasser tegen Kicker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen