'AZ identificeert transfertargets in Zweden en Denemarken'

8 augustus 2021 – AZ is in de zoektocht naar een nieuwe doelman en rechtsback uitgekomen in Scandinavië. De Alkmaarders hopen zich volgens het Algemeen Dagblad te versterken met een Noor en een Deen. Aslak Witry is de beoogde nieuwe rechtsback, terwijl Peter Vindahl Jensen mogelijk de opvolger wordt van Marco Bizot.

'AZ identificeert transfertargets in Zweden en Denemarken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het heeft er alle schijn van dat in elk geval Witry naar AZ komt. Tegenover Zweedse media bevestigt Bo Andersson, sportief directeur van Djurgardens IF, in gesprek te zijn met de Alkmaarse club over een transfer van de 25-jarige rechtsachter. In het AFAS Stadion moet Witry de concurrentie aangaan met Yuki Sugawara. De vaste rechtsback van de voorbije seizoenen, Jonas Svensson, is naar Turkije verkast.

Ook moet AZ nog een vervanger aantrekken voor de naar Stade Brest vertrokken Bizot. Mogelijk wordt de vacature ingevuld door Vindahl Jensen, die nu nog vastligt bij FC Nordsjaelland. De 23-jarige doelman keepte de afgelopen seizoenen 53 wedstrijden voor de Deense club en is er inmiddels de eerste keuze onder de lat.

AZ sloot zondag de voorbereiding af met een 2-1 overwinning op Torino. Met veel zeges en slechts één nederlaag leven de Alkmaarders met een goed gevoel toe richting de competitiestart. AZ nam deze zomer afscheid van een hoop bepalende spelers, waaronder Bizot, Svensson, Calvin Stengs en Myron Boadu.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd