Ajax
4 – 0
PSV

Hommeles bij Roda JC, Van As geeft niet op: "Ik ga door"

9 augustus 2021 – Het is hommeles bij Roda JC. Technisch directeur Jeffrey van As is op non-actief gezet, maar maandagochtend kwam hij gewoon naar kantoor. Hij is het niet eens met het besluit en laat zich niet wegjagen.

Hommeles bij Roda JC, Van As geeft niet op: "Ik ga door"

"Ik ga gewoon mijn werk doen. Ik ben ergens aan begonnen en heb het naar mijn zin. Ik werk met iedereen goed samen. Ik ga door met mijn werk en ben het niet eens met wat mij donderdag is medegedeeld", vertelt Van As aan 1Limburg voordat hij het Parkstad Limburg Stadion inging om aan de slag te gaan. Dat hij op non-actief is gezet, heeft alles te maken met een machtsstrijd binnen de club. 

Eerder stapten al twee commissarissen op bij de Limburgse eerste divisionist. De overige leden van de rvc, onder leiding van Joop Janssen, hebben er nu voor gezorgd dat de technisch directeur niet meer aan de slag mag. De verklaring: zijn functie is wegbezuinigd. Dat is echter niet het enige dat speelt: binnen de club zou er onvrede zijn over het gedrag van Van As en zijn functioneren zou ook onder de loep genomen worden.

De achterban steunt de technisch directeur. Toen hij maandag bij het stadion aankwam, stonden een paar supporters hem al op te wachten. Ze riepen 'Jeffrey moet blijven.' De bestuurder zorgde afgelopen jaar voor een redelijk seizoen in Kerkrade. In het afgebroken coronaseizoen eindigde Roda op een teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Van As kwam daarna en zag de club afgelopen seizoen achtste worden. Daarnaast werd De Graafschap verrassend uitgeschakeld in de play-offs. De weg omhoog leek ingezet, maar daar kan hij nu geen bijdrage meer aan leveren.

1Limburg wist overigens ook te melden dat Van As een uur later weer vertrokken is bij het stadion. 'Hij maakte een aangeslagen indruk', aldus verslaggeefster Kim Langeslag. Op het eerste elftal heeft de interne machtstrijd nog geen invloed overigens: de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd met 0-3 gewonnen van De Graafschap.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd