Prestaties Ten Hag en Advocaat beloond met prijs

9 augustus 2021, 16:41

Erik ten Hag en Dick Advocaat zijn maandagmiddag in de prijzen gevallen. De trainer van Ajax won de Rinus Michels Award als beste trainer van het afgelopen Eredivisieseizoen. Advocaat, afgelopen seizoen trainer van Feyenoord, ontving de oeuvreprijs, waarmee hij werd beloond voor wat hij in zijn carrière voor het Nederlandse voetbal heeft betekend. 

Ten Hag ontving de prijs na een seizoen waarin hij met Ajax alles won wat er op nationaal niveau te winnen viel. In de competitie eindigden de Amsterdammers op een straatlengte voorsprong - liefst zestien punten - op achtervolger PSV. In de finale van de KNVB Beker was de ploeg daarnaast met 2-1 te sterk voor Vitesse. Ten Hag hield Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta) en Thomas Letsch (Vitesse) achter zich. Het was de derde keer dat Ten Hag de prijs pakte: eerder won hij deze in 2016 en 2019. 

De oeuvreprijs ging dit jaar naar Dick Advocaat, die met onder meer Oranje, PSV, AZ, FC Utrecht, Sparta, Haarlem, SVV en vorig seizoen ook Feyenoord een roemrijke carrière achter de rug heeft. Na het bereiken van de Conference League met de Rotterdamse clubs leek aan die loopbaan een einde te komen, tot hij deze maand opeens opdook als nieuwe bondscoach van Irak. De oeuvreprijs wordt overigens niet ieder jaar uitgereikt. In 2017 was Co Adriaanse de laatste winnaar van de prijs. Eerder ging deze naar onder meer Louis van Gaal, Guus Hiddink en Johan Cruijff. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen