Midtjylland gelooft in stunt tegen PSV: "Het is eerder gebeurd"

9 augustus 2021, 18:39

FC Midtjylland blijft ondanks de lastige uitgangspositie geloven in het bereiken van de play-offs van de Champions League. De Deense topclub verloor vorige week de heenwedstrijd tegen PSV met 3-0 en heeft daardoor een klein wonder nodig om de derde voorronde te overleven. Bo Henriksen, trainer van Midtjylland, acht zijn ploeg niet helemaal kansloos.

Tegelijkertijd realiseert Henriksen zich dat de kans klein is dat Midtjylland dinsdagavond de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weet weg te poetsen. "De afgelopen dagen stonden in het teken van het creëren van vertrouwen dat we het verschil nog kunnen maken. Het belangrijkste is om een positieve mindset te hebben. In de eerste plaats willen we een goed resultaat neerzetten. Niet alleen voor onszelf, maar voor het Deense voetbal", aldus Henriksen aan de vooravond van de return.

Midtjylland leed vorige week een kansloze nederlaag. Al na ruim een halfuur stond de eindstand op het scorebord. "We moeten durven geloven dat het mogelijk is om morgen een goed resultaat te boeken. Er hebben eerder grote sensaties plaatsgevonden in het voetbal", aldus de trainer. "PSV zet graag druk met zes spelers. Als we niet onder de druk uit kunnen spelen, wordt het een lange wedstrijd. Lukt dat wel, dan kunnen we verder kijken."

PSV maakte vorige week veel indruk op Henriksen. "PSV scoorde drie keer uit vijf schoten in de eerste helft. Dat is gewoon topniveau. We moeten ervoor zorgen dat we niet weer zoveel kansen tegen krijgen, maar zelf ook gevaarlijker worden. We moeten meer kansen creëren dan in Nederland, we kunnen immers niet verwachten dat we drie doelpunten maken uit drie mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen