Van Bommel moet vrezen: tegenstander tekent protest aan

9 augustus 2021, 19:17

VfL Wolfsburg moet serieus vrezen voor diskwalificatie in de DFB-Pokal. Preussen-Münster heeft maandag officieel protest aangetekend tegen de wisselfout die Mark van Bommel zondagavond maakte. De Nederlandse trainer wisselde in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi een keer te vaak.

In de verlenging wisselde Van Bommel voor de zesde keer, terwijl clubs in de DFB-Pokal hoogstens vijf keer mogen wisselen. Wolfsburg won de bekerwedstrijd met 1-3, maar gaat mogelijk niet door naar de volgende ronde nu Preussen-Münster heeft besloten om de uitschakeling aan te vechten.

"Door de extra wissel hebben onze gasten het spel in ons nadeel beïnvloed", licht sportief directeur Peter Niemeyer het besluit van de Duitse vierdeklasser toe. "We hebben nu de verantwoordelijkheid naar degenen die deze club steunen, ook voor financiële uitdagingen staan en de club trouw blijven."

Voor Van Bommel is de wisselfout en de daarbijbehorende eventuele diskwalificatie een behoorlijke smet op zijn start in Duitsland, maar voor zijn baan hoeft hij niet direct te vrezen. 'Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, maar we zijn overtuigd dat we onze sportieve ontwikkeling kunnen voortzetten zonder persoonlijke consequenties te verbinden aan deze vervelende situatie', gaf voorzitter Jörg Schmadtke eerder op de dag aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen