Chelsea maakt van Lukaku duurste voetballer aller tijden

9 augustus 2021, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is een kwestie van tijd voordat Chelsea de komst van Romelu Lukaku wereldkundig maakt. De 28-jarige Belgische spits onderging maandagmiddag het eerste deel van zijn medische keuring en pakte een paar uur later het vliegtuig naar Londen, waar hij naar verwachting later deze week wordt gepresenteerd. Chelsea telt liefst 115 miljoen euro neer voor Lukaku en maakt hem daarmee de duurste voetballer aller tijden.

Er is in het verleden natuurlijk weleens meer dan 115 miljoen euro betaald voor een voetballer, maar Lukaku heeft in het verleden vaker een transfer gemaakt. Zijn eerste dateert van 2011, toen hij voor 15 miljoen euro de overstap van RSC Anderlecht naar Chelsea maakte. Twee jaar later transfereerde hij voor 38 miljoen euro naar Everton, weer vier jaar later voor 85 miljoen euro naar Manchester United en in 2019 voor 74 miljoen euro naar Inter.

Daarmee is er de afgelopen tien jaar liefst 327 miljoen euro betaald voor Lukaku, die op het punt staat terug te keren bij de club waar hij eerder niet doorbrak. Neymar wordt daarmee van de eerste plaats gestoten. Voor hem werd over twee transfers 310 miljoen euro betaald. Cristiano Ronaldo completeert het podium met een totale transfersom van 230 miljoen euro.

Lukaku gaat er naar verluidt financieel flink op vooruit bij Chelsea. Wekelijks gaat hij er gegarandeerd 385.000 euro opstrijken. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot liefst 500.000 euro per week. Voor Chelsea wordt de Belg de nieuwe recordaankoop. Op dit moment is Kai Havertz (tachtig miljoen euro plus twintig miljoen euro aan bonussen) de duurste speler in de geschiedenis van de club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen