Opmerkelijk onderonsje tussen Verbeek en Martens gaat viraal

9 augustus 2021, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gertjan Verbeek heeft maandagavond voorafgaand aan zijn officiële debuut als trainer van Almere City FC tegen Jong AZ een opmerkelijke fout gemaakt. De 59-jarige oefenmeester kwam op het AFAS Trainingscomplex Maarten Martens tegen en vroeg hem welk team hij traint, niet wetende dat zijn voormalig pupil de trainer is van de tegenstander.

Verbeek verscheen na het eigenaardige voorval voor de camera van ESPN en bevestigde dat hij niet wist dat Martens sinds deze zomer aan het roer staat bij het beloftenteam van AZ. "Ik kwam hem tegen en wist niet dat hij op dit elftal zat. Dus ik vroeg hem: welk elftal doe jij? Hij zei: dit elftal", vertelt Verbeek over de ontmoeting.

Martens vroeg Verbeek vervolgens of hij had verwacht dat de oud-middenvelder trainer zou worden. "Ik zei: nou, of je had je helemaal afgekeerd van het voetbal... want hij heeft natuurlijk wel zijn blessureperikelen gehad en moeilijke fases, maar het was gewoon een liefhebber pur sang. Hartstikke leuk dat hij nu naast me staat aan de andere kant van de dug-out."

Verbeek en Martens werkten tussen 2010 en 2013 drie jaar met elkaar samen bij AZ. Voor Martens is zijn klus bij Jong AZ zijn eerste als hoofdtrainer. De voormalig middenvelder zette zes jaar geleden een punt achter zijn spelerscarrière.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen