'Bosz wil diverse clubs aftroeven in strijd om Shaqiri'

9 augustus 2021, 21:05

Olympique Lyon hoopt zich deze transferwindow te versterken met Xherdan Shaqiri, zo maakt L'Equipe maandagavond bekend. De club van trainer Peter Bosz heeft volgens de Franse sportkrant inmiddels een eerste bod uitgebracht op de 29-jarige aanvallende middenvelder. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog wel groot.

Naar verluidt hoopt Lyon voor een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro Shaqiri over te nemen van Liverpool. De Engelse grootmacht zit hoog in de boom en hanteert een vraagprijs van vijftien miljoen euro voor de speler die nog voor twee jaar vastligt op Anfield. Naast Lyon zijn ook Villarreal, Sevilla en Napoli in de markt voor de Shaqiri.

Naast Shaqiri is volgens hetzelfde Franse medium ook Sardar Azmoun in beeld bij Lyon. De 26-jarige Iraanse spits is op dit moment nog speler van Zenit St. Petersburg en zijn Russische werkgever wil hem eigenlijk niet laten gaan. Ondanks dat het contract van Azmoun over een jaar afloopt, verlangt Zenit liefst twintig miljoen euro voor hem.

Het leek er lange tijd op dat Lyon zich deze zomer zou versterken met Ajax-doelman André Onana, maar een week geleden werd duidelijk dat de deal is afgeketst. Onana zelf trok de stekker uit transfer, naar verluidt omdat er interesse is van grotere clubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen