Officieel: koopzuchtig Twente maakt van Vlap elfde aanwinst

10 augustus 2021, 09:59

Wat al even in de lucht hing, is inmiddels ook officieel bevestigd door FC Twente: Michel Vlap speelt komend seizoen in de Grolsch Veste. De middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van RSC Anderlecht en het is Twente niet gelukt om een optie tot koop te bedingen in het contract. Zo hebben de Tukkers inmiddels alweer hun elfde (!) aanwinst van deze transferwindow te pakken.

Twente kondigde de transfer van Vlap aan met een mooie video. Vlap speelde eerder in Nederland al voor Heerenveen, waar hij ook zijn opleiding heeft genoten. Met twintig doelpunten in 59 wedstrijden toonde hij aan een veel scorende middenvelder te zijn en zodoende verdiende hij een transfer naar Anderlecht voor maar liefst acht miljoen euro.

In België presteerde hij echter erg wisselvallig. Hoewel hij elf goals en 34 wedstrijden achter zijn naam heeft staan, wist hij nooit voor langere tijd basisspeler te worden. Daarom verhuurde Anderlecht hem vorig seizoen al aan Arminia Bielefeld, waar hij zeven keer mee mocht doen in de Bundesliga en nu is het de beurt aan FC Twente om hem te huren.

Lees ook: Twente heeft 'buitenkansje' Sadilek binnen: optie tot koop

Twente is vooralsnog zeer actief op de transfermarkt, het haalde namelijk eerder al tien andere spelers. Virgil Misidjan, Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel, Robin Pröpper, Michal Sadilek, Manfred Ugalde, Luka Ilic (nogmaals gehuurd), Lars Unnerstall, Jody Lukoki en Dimitris Limnios kwamen eerder al naar Enschede. Twente wil volgend seizoen meedoen om de play-offsplekken om Europees voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen