Harde kritiek op bankzitter Dost: "Logisch dat hij eruit is gehaald"

10 augustus 2021, 15:54

Bas Dost werd in januari met grote verwachtingen binnengehaald bij Club Brugge. De boomlange spits was exact wat Brugge zocht: een echte targetman. Met elf doelpunten in 26 wedstrijden deed hij het niet onverdienstelijk, maar vooral in de play-offs stond hij lang droog. Ook in het nieuwe seizoen wil het nog niet echt vlotten: hij maakte pas één goal en zat de laatste wedstrijd op de bank.

Gert Verheyen is analist bij Het Nieuwsblad en begrijpt heel goed dat Dost niet langer deel uitmaakt van het basiselftal. "Dost is nu eenmaal een spits die beoordeeld wordt op doelpunten. Zijn die er niet, dan is hij de minste van het trio De Ketelaere-Dost-Lang. Een probleem voor hem is dat Club Brugge heel veel centrale spelers heeft. Als je er één uit moet halen, is het logisch dat de keuze op Dost valt."

Daarmee zegt hij dus wel dat het niet volledig aan de spits zelf ligt, maar meer aan de spelers om Dost heen. "Je kunt Dost een beetje vergelijken met Harry Kane aan het begin van het EK. Als je geen kansen krijgt, kun je ook niet scoren en dan word je het eerste slachtoffer als de trainer iemand uit de ploeg moet halen."

Lees ook: Hoofdrol Lang bij Club Brugge

Club Brugge verloor in de voorbereiding van FC Utrecht met 2-4. Vervolgens won het de Super Cup nog wel van het Genk van John van den Brom, maar van de eerste drie competitieduels werd er slechts één gewonnen. Zo is de landskampioen van België niet in vorm en heeft het dus de spits geslachtofferd. Zondag speelt het een uitwedstrijd tegen Zulte Waregem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen