Feyenoord-aanwinst direct inzetbaar: "Ik ben er klaar voor"

10 augustus 2021, 19:14

Fredrik Aursnes maakt mogelijk al dit weekend zijn debuut voor Feyenoord. De Noorse competitie, die van mei tot december loopt, was al in volle gang toen hij deze week zijn transfer naar de Eredivisie afrondde. Zodoende is de aanwinst fit en kan hij zondag direct van waarde zijn, wanneer Feyenoord het seizoen opent met de uitwedstrijd tegen Willem II.

Dat bevestigde de Noor in zijn eerste interview als Feyenoorder, op het clubkanaal van de Rotterdammers. "Ik heb er al vijftien wedstrijden opzitten, dus ik ben er klaar voor", bevestigde hij. "Het is natuurlijk aan de trainer, maar zelf ben ik klaar om te spelen." Overigens speelt Feyenoord donderdagavond eerst nog de return tegen FC Luzern (0-3 winst in de heenwedstrijd) in de voorronde van de Conference League. Voor dat duel is Aursnes nog niet ingeschreven.

"Ik heb met de trainer en de clubleiding gesproken", antwoordde Aursnes, gevraagd naar zijn keuze voor Feyenoord. "Dat waren fijne gesprekken. De speelwijze spreekt me aan en de supporters ook. Het lijkt me geweldig om hier te spelen." Daarbij hielp het dat hij in De Kuip een oude bekende treft. Marcus Pedersen maakte eerder deze zomer ook de overstap van Molde naar Feyenoord. "Die heb ik gesproken voor ik de keuze maakte. Hij heeft het heel goed hier. Hij is er nog niet lang, maar hij geniet ervan. Hij heeft me aanbevolen om ook de stap te maken."

Nu Feyenoord de gewenste versterking op het middenveld binnen heeft, is de vraag wat hij de club kan brengen. "Ik ben een box-to-box middenvelder", omschreef Aursnes zichzelf. "Ik werk hard en ben veel in beweging. Daarnaast heb ik ook een goede pass in huis. Dat zijn mijn kwaliteiten", sloot hij af. 

Lees ook: Done deal! Feyenoord heeft gewenste middenvelder binnen

Lees ook: Voltreffer Feyenoord: "Gaan ze veel plezier aan beleven"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen