Deense storm blijft uit: PSV stap dichter bij groepsfase CL

10 augustus 2021, 21:57   Bijgewerkt: 10 augustus 2021, 22:08

PSV heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Midtjylland geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Na de 3-0 overwinning in Eindhoven leek de ploeg van Roger Schmidt zich op te mogen maken voor een Deense storm, maar deze bleef uit. In de blessuretijd zorgde Bruma voor de enige treffer van de avond en dus de Eindhovense zege. 

De PSV-supporters weten niet wat ze meemaken. Na een moeizaam afgelopen seizoen heeft hun ploeg de smaak flink te pakken. Zo werd in de tweede voorronde van de Champions League overtuigend afgerekend met Galatasaray, alvorens Midtjylland vorige week in de heenwedstrijd op een 3-0 nederlaag werd getrakteerd. Toen was nog niet iedereen overtuigd, maar PSV trok de stijgende lijn door in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en vernederde Ajax in Amsterdam met een 0-4 overwinning.

De ploeg van Roger Schmidt reisde dus met een uitstekend gevoel af naar Midden-Jutland, waar de return met Midtjylland op het programma stond. Van een jubelstemming bij Schmidt was echter geen sprake. "We weten dat onze tegenstander sterk is. Ze spelen met veel energie en we moeten klaar zijn vanaf de eerste seconde'', waarschuwde de Duitser zijn ploeg. Desondanks voerde hij drie wijzigingen door ten opzichte van het eerste duel met de Denen. Jordan Teze kreeg op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Philipp Mwene, Davy Pröpper verving Marco van Ginkel en Olivier Boscagli keerde terug van een schorsing.

Veel ploegen die op eigen veld een in de heenwedstrijd opgelopen achterstand goed moeten maken, grijpen de bezoekers vanaf de eerste minuut bij de strot. Bo Henriksen hoopte waarschijnlijk dat zijn spelers dat ook zouden doen, maar daar kwam heel weinig van terecht. PSV had de bal en zocht geduldig naar een gaatje in de defensie van Midtjylland. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. Júnior Brumado torende boven iedereen uit, maar de Braziliaan kon zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven. Veel scheelde het niet.

De kans voor Brumado bleek de voorbode voor een fase waarin Midtjylland een tandje bijzette en zich meer en meer voor de neus van Joël Drommel meldde, zonder dat de doelman serieus in actie moest komen. Aan de andere kant beleefde ook Midtjylland-doelman Jonas Lössl een rustige eerste helft. Er lag wel degelijk ruimte voor PSV, vooral in de omschakeling, maar zo soepel als het vorige week in Eindhoven ging, zo moeizaam ging het dinsdagavond. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat PSV niet per se hoefde na de 3-0 in Eindhoven. Cody Gakpo kreeg vlak voor rust nog wel een goede kans op de 0-1, maar de aanvoerder deed er veel te weinig mee.

In tegenstelling tot de eerste helft liet de eerste kans voor PSV na de pauze niet heel lang op zich wachten. Noni Madueke dribbelde zich een weg naar een schot, maar dat verdween over het doel van Midtjylland. Madueke had in de eerste helft overigens nog even verzorging nodig, maar gelukkig voor PSV kon hij dus gewoon verder. De Eindhovenaren begonnen sterk aan de tweede helft en kreeg via opnieuw Gakpo de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Ook de thuisploeg kreeg in de tweede helft mogelijkheden op de voorsprong. Eerst moest Drommel redding brengen op een vrije trap van Evander, alvorens Anders Dreyer een enorme kans kreeg om toe te slaan namens de Denen. De vleugelspeler werd knap vrijgespeeld, maar joeg de bal vervolgens veel te wild in het zijnet. Had Dreyer daar gescoord, hadden we nog een spannende slotfase kunnen verwachten. Dat werd het echter niet meer. PSV vond het wel goed zo, terwijl Midtjylland simpelweg niet bij machte was om de Eindhovenaren serieus in de problemen te brengen.

Gescoord werd er nog wel, door PSV. Notabene invaller Bruma, die deze zomer op zoek mag naar een nieuwe club, bezorgde de bezoekers alsnog de overwinning. PSV won dus ook de uitwedstrijd van de Denen en mag zich nu opmaken voor de play-offs, waarin mogelijk Benfica wacht.

Spelersbeoordelingen: 

Joël Drommel 7, Jordan Teze 6.5, André Ramalho 7, Olivier Boscagli 7, Philipp Max 6, Ibrahim Sangaré 7.5, Davy Pröpper 6.5 (89. Mauro Junior -), Mario Götze 6 (76. Marco van Ginkel -), Cody Gakpo 6.5 (64. Yorbe Vertessen 6), Noni Madueke 6 (64. Bruma 7), Eran Zahavi 6 (89. Fodé Fofana -)

Man of the Match: Ibrahim Sangaré

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen