Boze 'Pietje Pannenkoek' Hyballa: "Kom niet aan mijn familie"

11 augustus 2021 – Aan het verblijf van Peter Hyballa bij Esbjerg is vroegtijdig een einde gekomen. Twee maanden na zijn aanstelling in Denemarken heeft Hyballa besloten eieren voor zijn geld te kiezen. De Duitser heeft, kort na de komst van assistent Rafael van der Vaart, besloten zijn ontslag in te dienen. 

Boze 'Pietje Pannenkoek' Hyballa: "Kom niet aan mijn familie"

In gesprek met het Algemeen Dagblad doet Hyballa uitgebreid zijn verhaal. "Het waren pesterijen, dat heb ik nog nooit beleefd", doelt hij op het gedrag van spelers en bestuursleden aan zijn adres. "Ik was een terrortrainer, de boulevardpers zat achter me aan en de spelers schreven een brief. Ik ben opgestapt. Ik ben Pietje Pannekoek niet. Ik heb zoveel shit moeten eten. Psychologische terreur. Dat hoort als trainer misschien. Daar krijg je ook naar betaald, maar ik heb maar één leven, bedacht ik mezelf. En ik vind mezelf een leuke man. Dus gun ik me een leuk leven. Dus laat die centen lekker zitten, vond ik."

Hyballa geeft aan dat zijn familie zelfs werd bedreigd. "En racisme. Ik ben een links-georiënteerde man, weet je dat. Begin niet over de Tweede Wereldoorlog tegen mij. Ik ben meer Nederlander, dan Duitser. Door mij stelselmatig een etiket op te plakken over die enge tijd, raak je mijn familie in het hart. Ik heb ervan moeten huilen."

Hyballa raakte in conflict met de spelersgroep nadat hij volgens hen seksistische en kwetsende opmerkingen had gemaakt. 21 spelers schreven een open brief in de krant en gaven aan klaar te zijn met de oud-coach van NAC en NEC. "Veel van die jongens zijn onder druk gezet. Een complot. Dat hebben spelers me zelf verteld. Ik ben boos geworden. Heb ze gezegd: 'mijn naam gaat er zo aan.' Ze hebben me kapot gemaakt."

Eredivisie

gerelateerd