Vitesse laat Tannane thuis voor cruciale ontmoeting met Dundalk

11 augustus 2021, 15:36

Vitesse kan donderdagavond tegen FC Dundalk geen beroep doen op Oussama Tannane. De middenvelder kampt volgens de club met fysieke klachten en kan zijn ploeg niet helpen aan een plek in de volgende voorronde van de Conference League. Vorige week deed de Marokkaanse middenvelder ook slechts twintig minuten mee.

Tannane blijft in Arnhem om aan zijn fitheid te werken. Vitesse had zijn klasse goed kunnen gebruiken, aangezien Dundalk en de ploeg van Thomas Letsch elkaar vorige week in evenwicht hielden. Na de 2-2 remise in de GelreDome lijken de Ieren nu favoriet in strijd om een plek in de laatste voorrondes. Dundalk wordt in eigen huis namelijk gesteund door een uitverkocht stadion.

Vitesse moet het naast Tannane ook stellen zonder Eli Dasa en Daan Reiziger. Het duo is nog geblesseerd. Romaric Yapi en Loïs Openda kijken toe wegens een schorsing. Laatstgenoemde kreeg afgelopen week een rode kaart. Centrale verdediger Jacob Rasmussen is eveneens geblesseerd, maar reisde wel met de selectie mee naar Schotland.

De blessure van Tannane heeft volgens De Gelderlander niets te maken met een op handen zijnde transfer. De spelmaker heeft weliswaar de ambitie om deze zomer een nieuwe stap te maken, maar net als voor Riechedly Bazoer is er nog geen club gekomen met het juiste bod. Het geboden bedrag van Olympique Marseille voor Bazoer werd afgewezen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen