PSG de ultieme koopclub? 5 clubs gaven dit decennium meer uit

11 augustus 2021 – Na de komst van Lionel Messi en de verdere slagkracht op de transfermarkt komt Paris Saint-Germain steeds meer bekend te staan als de ultieme koopclub. Hoewel Messi transfervrij naar de Franse hoofdstad kwam, klopt het dat de grootmacht de laatste jaren flink de portemonnee trekt om de selectie te versterken. Vijf clubs pompten sinds het seizoen 2010/11 echter meer geld in hun selectie.

PSG de ultieme koopclub? 5 clubs gaven dit decennium meer uit

Met 1,82 miljard gespendeerde euro's is Manchester City de club die de laatste tien jaar het meeste geld uitgaf op de transfermarkt. De Engelse topclub brak deze zomer haar eigen transferrecord door liefst 117,5 miljoen euro uit te trekken voor de komst van Jack Grealish. De Engelse buitenspeler blijft daarmee Kevin De Bruyne ruim voor. Door de megatransfer van Grealish nam City afstand van de nummer twee van het klassement. Chelsea pompte namelijk 1,59 miljard in de selectie. De Londenaren halen een dezer dagen bovendien Romelu Lukaku voor 115 miljoen euro op in Milaan.

Het financieel geteisterde FC Barcelona staat met 1,55 miljard euro aan transferuitgaven op de derde plaats, terwijl ook Juventus (1,50 miljard) en Manchester United (1,47 miljard) Paris Saint-Germain aftroeven. PSG gaf de laatste seizoenen overigens zelf ook een abominabel bedrag uit voor versterkingen: voor 1,40 miljard euro werd de gewenste selectie samengesteld.

Grootste koopclubs dit decennium:
1. Manchester City - 1,82 miljard
2. Chelsea - 1,59 miljard
3. FC Barcelona - 1,55 miljard
4. Juventus - 1,50 miljard
5. Manchester United - 1,47 miljard

Kylian Mbappé en Neymar werden voor een kwart van dat bedrag naar Parijs gehaald. In 2017 betaalde PSG 222 miljoen voor de Braziliaan, terwijl Mbappé voor 145 miljoen de overstap maakte. Edinson Cavani staat als nummer drie op de lijst. Hij werd voor 'slechts' 64,5 miljoen overgenomen van Napoli.

Eredivisie

gerelateerd