'Koeman wil extra aanvaller bij Barcelona, goed nieuws Memphis'

12 augustus 2021, 08:32

Ronald Koeman hoopt dat FC Barcelona in deze transferwindow nog ruimte kan maken in het salarishuis voor een extra aanvaller. Hoewel de Nederlander begrip heeft voor de financiële situatie, zag hij door het onverwachte vertrek van Lionel Messi en de zware blessure voor Sergio Agüero plots meer dan veertig doelpunten verdwijnen. Bovendien staat Martin Braithwaite nog altijd in de etalage om te vertrekken.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Koeman hoopt door de verkoop van enkele spelers, onder wie Miralem Pjanic, Samuel Umtiti en mogelijk dus Braithwaite, voorin nog een versterking te krijgen. Want ook Ansu Fati en Ousmane Dembélé liggen nog uit de roulatie in Catalonië, terwijl Philippe Coutinho na ruim een half jaar pas nét terug is in bij de A-selectie.

'De club wil er alles aan doen om aan het verzoek van Koeman te voldoen, die heeft aangegeven dat hij een negen wil en geen vleugelspeler', weet het medium, dat benadrukt dat de situatie voor de club niet makkelijk is. Voordeel voor Koeman is dat talent Yusuf Demir een uitstekende indruk maakte in de voorbereiding en een kans krijgt. FC Barcelona B-aanvaller Rey Manaj (24) maakte in de voorbereiding ook veel goals en kan Koeman ook tijdelijk uit de brand helpen. Op lange termijn komt hij echter tekort en bovendien staat ook hij in de etalage.

Goed nieuws voor Memphis

Tegenover alle wegvallende aanvallers staat ook het vermoedelijk goede nieuws over Memphis Depay. Volgens SPORT kan de Nederlander namelijk tijdig worden ingeschreven voor het duel met Real Sociedad. Dat is nog altijd niet gebeurd en als de club dat niet lukt vanwege de financiële situatie, dan is hij niet speelgerechtigd. Om dezelfde reden vertrok ook Messi, die als nieuwe aanwinst opnieuw ingeschreven moest worden. 

Lees ookWaarom Memphis de ultieme opvolger van Messi is

De Catalanen kunnen hem maximaal inschrijven tot 31 augustus, maar wil het doen voor komend weekend, anders moet Koeman ook de in de voorbereiding uitblinkende Memphis missen. RMC Sport kwam met hetzelfde nieuws en schrijft eveneens dat de Nederlander rustig zou blijven onder de gehele situatie, zelfs als hij nog niet in actie kan komen. Maar dat is op dit moment dus niet de verwachting. Aanwinst Emerson Royal zou al zijn ingeschreven, omdat hij via een andere constructie werd teruggehaald naar Camp Nou. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen