Grote zorgen en fraaie complimenten voor Ziyech

12 augustus 2021, 09:06

Hakim Ziyech (28) was woensdagavond een van de meestbesproken spelers op het veld tijdens de Super Cup tussen Chelsea en Villarreal. De middenvelder maakte net als in de voorbereiding veel indruk bij The Blues, maar moest al in de eerste helft naar de kant met een armblessure. Trainer Thomas Tuchel kon na het duel maar weinig goed nieuws brengen over hem.

"Als je een speler al voor de pauze eruit moet halen, dan is er iets ernstigs aan de hand", vreesde de Duitser met grote vrezen voor een zware blessure van Ziyech, die een corner verdedigde, waarbij zijn arm in een rare positie terechtkwam. Tuchel zag het mede lede ogen aan en moest zijn doelpuntenmaker wisselen. "Ik hoop dat het meevalt, want hij was de laatste duels heel beslissend", zei hij tegenover de BBC

Dat laatste zagen ook de Engelse media, die lovend over hem waren. Van The Sun kreeg hij een acht, Sky Sports en The London Evening Standard gaven de oud-Ajacied een zeven voor zijn optreden. 'Hij was de beste speler van het veld tot zijn blessure', schreef laatstgenoemd medium zelfs. Naast zijn treffer had hij namelijk bijna assists voor Marcos Alonso en Kurt Zouma.

Lees ook: Twee keer scorende Ziyech geniet bij Chelsea: "Heb het laten zien"

Analyticus Rio Ferdinand sprak eveneens mooie woorden over Ziyech, die in zijn ogen een moeizaam eerste jaar had. 'Hij was niet zo goed als in zijn periode bij Ajax, maar het leek erop dat hij dat dit seizoen wel ging doen', doelde hij op de sterke voorbereiding van Ziyech, die overigens mede door zijn blessures niet de hoogste cijfers kreeg van de spelers van Chelsea. Die waren veelal weggelegd voor invalkeeper Kepa Arrizabalaga.

The London Evening Standard gaf de Spaanse doelman namelijk een tien (!) voor zijn invalbeurt, die tijdens de penaltyreeks een hoofdprijs opleverde. The Guardian noemde hem een held, maar weet ook dat hij komend weekend vermoedelijk gewoon weer op de bank zit. "Kepa heeft de beste penaltystatistieken. We hadden de spelers al verteld dat dit een optie was bij knock-outwedstrijden", vertelde Tuchel na het gewonnen duel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen