Vitesse ontsnapt: "Natuurlijk hebben we geluk gehad"

13 augustus 2021, 08:10   Bijgewerkt: 13 augustus 2021, 08:15

Vitesse maakte het zichzelf behoorlijk moeilijk, maar plaatste zich donderdagavond wel ten koste van Dundalk FC voor de play-offs van de Conference League. Thomas Letsch erkent dat het zijn ploeg in de return niet aan geluk ontbeerde. De Arnhemmers kwamen in de tweede helft een aantal keer goed weg en ontsnapten zo aan een verlenging.

Dat Vitesse het zo lastig had met de Ierse middenmoter, is volgens Letsch te wijten aan een gebrek aan Europese ervaring. "Dit is een kwalificatiewedstrijd in de Conference League. Iedereen die niet snapt dat dit kan gebeuren, begrijpt het niet", zegt de Duitse oefenmeester bij Omroep Gelderland. "Elke wedstrijd is spannend. En we moeten ook niet vergeten dat het grootste gedeelte van onze ploeg nog nooit Europees heeft gespeeld."

Vitesse speelde de eerste wedstrijd tegen Dundalk gelijk (2-2) en won donderdag nipt in Ierland (1-2). "We waren weer zestig minuten goed, we hadden grip en maakten doelpunten. Maar daarna verliezen we ons hoofd. Natuurlijk hebben we geluk gehad, dit is absoluut niet het spel wat we willen spelen. Ik ben dan ook niet tevreden, er is nog veel waar we aan moeten werken", aldus de Duitser.

Doelman Mark Schubert hield zijn ploeg een aantal keer goed op de been. "Het was echt niet ons doel om het zo spannend te maken, maar uiteindelijk blijkt dat we ook kunnen bouwen op onze mentaliteit. Daarop hebben we gewonnen vandaag. Zoals het donderdagavond liep, kan het lopen in het Europese voetbal. Maar we zijn blij dat we verder zijn", voegt hij toe.

Vitesse neemt het in de play-offs van de Conference League op tegen RSC Anderlecht, dat over twee wedstrijden simpel afrekende met KF Laçi uit Albanië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen