Jahanbakhsh maakt indruk: 'Hij doet Berghuis welhaast vergeten'

13 augustus 2021, 08:41

Feyenoord plaatste zich donderdagavond moeiteloos voor de play-offs van de Conference League door voor de tweede keer in een week tijd FC Luzern met 3-0 te verslaan. Grote man aan Rotterdamse zijde was Alireza Jahanbakhsh, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. In Nederlandse media worden complimenten uitgedeeld aan de van Brighton & Hove Albion overgekomen aanvaller.

'Even is het alsof Graziano Pellè plots weer voet heeft gezet op Rotterdamse bodem', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Feyenoord – FC Luzern nadert de rust als één man het knetterende applaus van het Legioen zich dankbaar laat welgevallen. Onder zijn donker gekapte coupe draagt hij een baard en wie niet beter zou weten, zou vermoeden dat hij zo van een filmset komt lopen. En in zekere zin doet hij dat ook een beetje, tweevoudig doelpuntmaker Alireza Jahanbakhsh. De onbetwiste hoofdrolspeler is hij geweest op een avond waarop de ploeg van Arne Slot opnieuw indruk.'

Voor Jahanbakhsh duurde de wedstrijd nog geen helft, want vlak voor rust viel hij geblesseerd uit. Voor Arne Slot is het te hopen dat de blessure meevalt. 'Jahanbakhsh doet tegen FC Luzern de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis welhaast vergeten. De spil waar het Rotterdamse elftal om draait is hij, de speler die het opgelaaide gemoed van de rood/witten hoogstpersoonlijk vormgeeft', gaat de krant verder. 'Met zijn twee doelpunten - eenmaal als eindpunt van een snelle aanval en eenmaal met een van richting veranderd schot - onderstreept Jahanbakhsh ondubbelzinnig zijn bepalende waarde voor Feyenoord.'

De Telegraaf rept over twee 'superieure goals', die de Iraniër krediet geven bij Het Legioen. 'De komst van de Iraniër was al een verrassing deze zomer voor de aanhang van Feyenoord, al betwijfelden sommigen of hij nog de power en klasse uit zijn AZ-periode zou hebben', aldus de krant. 'Maar in de eerste helft van de return tegen het Zwitserse Luzern, dat in de eerste wedstrijd ook al zoek was gespeeld, betoverde hij de ruim 32.000 supporters van Feyenoord met magische bewegingen en doelpunten. Twee panna's, haarscherpe passes en voorzetten en vooral die kanonskogels vlak langs de binnenkant van eerst de rechter- en toen de linkerpaal.'