Fortuna doet zaken met Sevilla, maar mist spits door Brexit

13 augustus 2021 – Fortuna Sittard heeft op de dag van de Eredivisie-start een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. De Limburgers doen zaken met Sevilla en lijven Ryan Johansson (op archiefbeeld) op huurbasis in. De twintigjarige multifunctionele middenvelder heeft de Luxemburgse, Ierse en Zweedse nationaliteit.

Fortuna doet zaken met Sevilla, maar mist spits door Brexit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We hebben met Sevilla een hele goede deal kunnen sluiten, waarbij alle partijen profiteren", laat technisch manager Sjoerd Ars merken blij te zijn met de deal. "Ryan is een getalenteerde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is goed geschoold in meerdere landen en bij verschillende topclubs.  Wij geven hem de kans op vlieguren en om zich door te ontwikkelen in de Eredivisie."

Johansson werd in Luxemburg opgeleid door Racing FC Union, maakte op jonge leeftijd de overstap naar FC Metz en verkaste vervolgens naar de jeugdopleiding van Bayern München. Ruim een jaar geleden werd de middenvelder opgepikt door Sevilla, waar hij een contract tot medio 2026 tekende.

Sambou
Waar Johansson de selectie komt versterken, is Bassala Sambou voorlopig nog niet speelgerechtigd. Fortuna laat weten dat de 23-jarige aanvaller de seizoensopener tegen FC Twente vanwege de regels rond de Brexit in elk geval mist. 'De club heeft alles in het werk gesteld om Sambou speelgerechtigd te krijgen, maar het mocht tot op heden niet baten. Momenteel wordt samen met de betrokken partijen en instanties gekeken naar een oplossing.'

Reacties

Eredivisie

gerelateerd