Stekelenburg (38) zet punt achter interlandcarrière

13 augustus 2021, 13:12   Bijgewerkt: 13 augustus 2021, 13:20

Maarten Stekelenburg heeft een punt achter zijn interlandcarrière gezet, zo maakt de KNVB vrijdagmiddag wereldkundig. De 38-jarige doelman van Ajax maakt dan ook geen deel uit van de eerste selectie van Louis van Gaal sinds zijn terugkeer als bondscoach.

Stekelenburg was afgelopen zomer tijdens het EK nog de eerste doelman van Oranje. In totaal stond de keeper 63 keer onder de lat bij het Nederlands elftal. Zijn hoogtepunt als international beleefde hij in 2010, toen hij de eerste doelman was van het Oranje dat het tot de finale van het WK in Zuid-Afrika schopte.

In 2016 verdween Stekelenburg uit beeld bij het Nederlands elftal, maar vrij onverwacht werd zijn interlandcarrière dit jaar nieuw leven ingeblazen. Dat gebeurde nadat hij door de dopingschorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax werd. Ook op het EK was hij de eerste keuze onder de lat, wat te maken had met de afwezigheid van Jasper Cillessen.

Waar Stekelenburg in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal ontbreekt, maken Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer er wel deel van uit. Cillessen zit niet bij de voorselectie, wat vermoedelijk te maken heeft met blessureproblemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen