Teleurstellend debuut van trainer Van der Vaart bij Esbjerg fB

13 augustus 2021, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart heeft bij zijn debuut als assistent-coach van Esbjerg fB niet kunnen zorgen voor een overwinning. De voormalig middenvelder zat op de bank omdat Peter Hyballa, de man die hij zou gaan assisteren, afgelopen week besloot op te stappen na voorbereiding vol incidenten. Tegen Horsens AC werd er vrijdagavond niet gescoord (0-0).

De Nederlander had voor het duel nog gezegd positief verrast te zijn over het hoge niveau van zijn spelersgroep, die vorige week nog met 5-0 verloor van Lyngby. Ten opzichte die wedstrijd, was het laatste kunstje van Hyballa bleek, had Van der Vaart zijn elftal op twee plekken gewijzigd en was afgestapt van het 5-3-2-systeem ten faveure van een 4-3-3-formatie. 

Met onder anderen Nicklas Strunck Jakobsen (voormalig FC Groningen) en Elias Sørgensen (voormalig Almere City FC) in de basis en Nederlander Ramón ten Hove op de bank werd anders dan vorige week in elk geval de nul geouden door de thuisclub, maar slaagde er zelf ook niet in om een treffer te maken. Na vier duels staat de teller vooralsnog op twee punten op het tweede niveau in Denemarken, terwijl promoveren de doelstelling was. 

Lees ookVan der Vaart reageert voor het eerst op vertrek Hyballa

Hamburger SV en Schalke 04 falen

Op het tweede niveau in Duitsland werd ook gevoetbald door grootmachten Hamburger SV en Schalke 04, maar voor beide clubs werd het geen fijne avond. HSV met Ludovit Reis als basisspeler verloor de derby van Hamburg op bezoek bij St. Pauli (3-2), terwijl Thomas Ouwejan met Die Königsblauen een overwinning uit handen gaf tegen Erzgebirge Aue (1-1). Sascha Härtel maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen