Arsenal being Arsenal: zéér pijnlijke seizoensstart

13 augustus 2021, 22:57

Arsenal is het nieuwe Premier League-seizoen dramatisch begonnen. Geheel in stijl van de prestaties de laatste jaren speelde de formatie van Mikel Arteta angstvallig weinig klaar tegen het gepromoveerde Brentford, dat door treffers van Sergi Canós en Christian Nørgaard voor even koploper is in Engeland. Zonder Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette kwam Arsenal zelfs niet tot scoren: 2-0. 

Met de tweede achtste plaats op rij sloot Arsenal het vorige seizoen al zo slecht af in de Premier League, mede omdat het Europees voetbal misliep. De League Cup-winst maakte veel goed, maar eindelijk weer eens serieus meedoen in Engeland bovenin is iets dat de zo geplaagde fans van The Gunners veel liever zouden zien.

In dat kader vielen de aankopen (met de zwak spelende Ben White als grootste blikvanger) tot dusver nog tegen voor Arteta, die voor het duel met Brentford nog aankondigde vertrouwen te hebben dat er spelers bij zouden komen. Als de clubleiding van Arsenal er nog aan twijfelde of dat nodig was, dan gaf het elftal van de Spaanse coach daar op bezoek bij Brentford zeer pijnlijk antwoord op.

De gepromoveerde club kwam voor het eerst in de historie op voorsprong in de Premier League via Sergi Canós, die na twintig minuten voetbal knap raak schoot in de korte hoek na zeer zwak uitverdedigen van The Gunners. Een klein kwartier voor tijd werd een lange ingooi van The Bees ingekopt door Nørgaard, al werd keeper Bernd Leno flink gehinderd bij die treffer.

Desondanks was het zorgelijk om te zien wat het erbarmelijke niveau van Arsenal was tegen de statistiekenploeg van Brentford, van wie de fans helemaal gek werden na het laatse fluitsignaal in het uitverkochte stadion. Zij lieten zich overigens in positieve zin gelden toen Bukayo Saka gewisseld werd: het Arsenal-talent kreeg een luid applaus als steunbetuiging na zijn gemiste pingel in de EK-finale en alle (racistische) reacties die daarop volgden. Vanuit Arsenal perspectief was het slechts miniem lichtpuntje op een gitzwarte seizoensstart, helemaal met Chelsea en Manchester City als toekomstige tegenstanders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen