Fernandes en Pogba stelen de show in seizoensopener United

14 augustus 2021, 15:37

Manchester United is met een overtuigende zege begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer was op eigen terrein een maatje te groot voor Leeds United: 5-1. Bruno Fernandes (hattrick) en Paul Pogba (vier assists) waren de grote uitblinkers op Old Trafford.

Nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken, stond het publiek in Manchester op de banken. De komst van Raphaël Varane werd vlak voor de aftrap wereldkundig gemaakt en de Fransman maakte meteen zijn opwachting op het veld. Op dat moment wist Donny van de Beek dat hij in de seizoensopener geen basisplaats zou hebben. De Nederlandse middenvelder nam plaats op de bank naast onder meer topaankoop Jadon Sancho.

Na een levendige openingsfase met kansen voor Mason Greenwood en Pogba tekende Bruno Fernandes na een halfuur voor het eerste doelpunt van Manchester United dit seizoen. Dat deed de Portugese middenvelder op aangeven van Pogba, die in het vervolg van de wedstrijd met nog veel meer lepe steekballetjes strooide. Met een terechte 1-0 voorsprong ging United de rust in, maar die werd in de tweede helft al snel weggegeven.

Luke Ayling zorgde drie minuten na rust voor de gelijkmaker. Met een wonderschone afstandsknal liet de verdediger David De Gea kansloos. Het bracht United niet van de wijs. Binnen een mum van tijd stond de thuisploeg weer op voorsprong. Greenwood sprintte Pascal Struijk eruit en schoot, op aangeven van wederom Pogba, de 2-1 binnen. Slechts twee minuten later viel ook het derde doelpunt van United. Weer gaf Pogba en de assist en voor de tweede keer rondde Fernandes af. Ayling dacht nog even de bal voor de lijn uit het doel te houden, maar de doellijntechnologie gaf uitsluitsel.

Manchester United was los en liep nog voordat het eerste kwartier na rust voorbij was uit naar 4-1. Fernandes completeerde zijn hattrick door de bal achter Illan Meslier te rammen. Ditmaal was niet Pogba, maar Victor Lindelöf de aangever. Maar de vierde assist van de uitblinkende Franse middenvelder liet net lang op zich wachten. Halverwege de tweede helft bepaalde Fred na een pass van Pogba de eindstand op 5-1.

Voor Van de Beek was in de eerste wedstrijd van het seizoen geen speeltijd weggelegd. Sancho kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en maakte zo zijn debuut voor Manchester United, dat in elk geval voor even aan kop gaat in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen