Groots gebaar: Piqué gaat 'bijna gratis' spelen voor Barcelona

14 augustus 2021, 15:34   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 16:07

Dankzij een groots gebaar van Gérard Pique is het FC Barcelona gelukt om Memphis Depay en Eric García op tijd in te schrijven voor de competitiestart. De 34-jarige verdediger is akkoord met een salarisverlaging, waardoor Ronald Koeman zondag tegen Real Sociedad een beroep kan doen op zijn aanwinsten. Volgens Sport gaat Piqué in vergelijking met de andere topspelers dit seizoen 'bijna gratis' spelen.

Het laat zien dat Piqué is begaan met het lot van Barcelona, dat met enorme financiële problemen kampt. Dat de Catalanen de geste van de verdediger waarderen, blijkt ook uit de manier waarop de inschrijving van Memphis en García eerder vandaag werd bekendgemaakt. Piqué werd in het communiqué nadrukkelijk bedankt door de club, die deze zomer flink heeft moeten bezuinigen op de salarispost.

Lees ookMemphis dankzij geste Piqué op tijd ingeschreven voor La Liga

Koeman waardeert het gebaar van Piqué, die zijn tweede aanvoerder is. "Iedereen kent onze financiële situatie en weet dat de club op alle mogelijke manier hulp nodig heeft. We moeten de houding van Piqué maar ook Sergi Roberto, Jordi Alba en Sergio Busquets prijzen. Ze zijn hier al jaren en willen de club helpen. Het laat zien dat het echte clubmensen zijn", aldus de trainer zaterdag tijdens een persmoment.

Volgens verscheidene Spaanse media zijn Piqué en Barcelona tot een akkoord gekomen over een contract. De verdediger levert in, maar blijft wel langer aan de club verbonden. Zijn vorige contract liep door tot de zomer van 2025, nu ligt Piqué tot medio 2025 vast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen