Hoofdrol voor Weghorst bij succesvol debuut Van Bommel

14 augustus 2021, 17:33   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 17:57

Mark van Bommel is goed begonnen aan het Bundesligaseizoen. De oefenmeester zag zijn VfL Wolfsburg met 1-0 winnen van VfL Bochum. De zege komt als geroepen, want van harte gaat het Duitse avontuur nog niet voor de Nederlandse trainer.

In de voorbereiding gingen bijna alle wedstrijden al verloren en ook in het bekertoernooi beleefde de ploeg een valse start. Er werd weliswaar gewonnen van Preussen Münster, maar de trainer wisselde één keer teveel, waardoor uitschakeling alsnog dreigt. Een zege bij zijn competitiedebuut was dus noodzakelijk om de druk een beetje van de ketel te halen.

Van Bommel zag zijn ploeg uitstekend beginnen. In de vierde minuut raakte Wolfsburg vanuit een hoekschop de paal. Dat kwam echter doordat Robert Tesche de bal met de hand raakte. De middenvelder van Bochum moest meteen het veld verlaten met een rode kaart. Wout Weghorst ging achter de bal staan voor de strafschop, maar zijn inzet werd knap gered door doelman Manuel Riemann, die de bal zelfs klem had.

Lang hoefde de Nederlandse spits, die afgelopen seizoen goed was voor twintig treffers, niet te treuren. Hij opende in de twintigste minuut alsnog de score. De spits draaide zichzelf vrij en schoot de bal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de doelman, die eerder dus nog de hoofdrol opeiste. Het was meteen het laatste doelpunt van de wedstrijd, waardoor Weghorst matchwinner was en Van Bommel het seizoen begint met een driepunter. Het zal voor opluchting zorgen in de Volkswagen-stad.