Prachtige goals helpen Ziyech-loos Chelsea aan topstart

14 augustus 2021, 17:57

Chelsea heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen eenvoudig gewonnen. The Blues - zonder de geblesseerde Hakim Ziyech - hadden in eigen huis geen kind aan Crystal Palace. Met erg fraaie goals waren Marcos Alonso en Trevoh Chalobah belangrijk bij de 3-0 zege van hun ploeg. 

Voor Hakim Ziyech is zijn begin van het seizoen een enorme tegenvaller. Na een matig debuutseizoen waren er goede voortekenen voor een beter jaar. De oud-Ajacied liet zich zien in de voorbereiding en opende afgelopen woensdag ook de score in het duel om de Europese Supercup tegen Villarreal (1-1, winst na strafschoppen). Niet veel later kwam er echter een einde aan de droomstart van Ziyech. De middenvelder raakte geblesseerd en hoewel de ernst uiteindelijk bleek mee te vallen, zal hij de wedstrijden van zijn ploeg voorlopig vanaf de kant moeten bekijken.

Lees ook: Chelsea-coach Tuchel deelt goed nieuws over Ziyech

In de eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen werd Ziyech nog niet gemist door zijn ploeggenoten. Crystal Palace - met Jaïro Riedewald in de basis - bleek niet opgewassen tegen de Champions League-winnaar van vorig seizoen. Het ging de rust in met een 2-0 achterstand zonder ook maar een keer op doel geschoten te hebben. Doelpuntenmakers Marcos Alonso en Christian Pulisic deden dat wel en vooral de treffer van eerstgenoemde mocht er zijn: de ervaren back krulde een vrije trap perfect in de korte hoek.

Ook de derde en laatste goal was een behoorlijk fraaie. Debutant Trevor Chalobah, die na meerdere uitleenbeurten voor het eerst voor zijn kans bij Chelsea lijkt te gaan, besloot van grote afstand maar eens uit te halen. Zijn schot vloog richting de verre hoek en liet doelman Guaita opnieuw kansloos. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 3-0. Zo is Chelsea na Manchester United de volgende topclub die uitstekend aan het nieuwe seizoen is begonnen.

Overige uitslagen:

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 1-0

Everton - Southampton 3-1

Watford - Aston Villa 3-2

Burnley - Brighton & Hove Albion 1-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen