Nederlands getint Nice haalt flink uit tegen landskampioen

14 augustus 2021 – Landskampioen Lille OSC is er na twee wedstrijden nog niet in geslaagd om een overwinning te boeken in de competitie. Waar de eerste wedstrijd nog in een gelijkspel eindigde, werd nu met forse cijfers verloren van OGC Nice. 

Nederlands getint Nice haalt flink uit tegen landskampioen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Sven Botman begon bij de titelverdediging in de basis en nam het op tegen zijn oude trainer Christophe Galtier. De oefenmeester keerde Lille na het successeizoen de rug toe voor een avontuur bij de ambitieuze club uit het zuiden van Frankrijk. Daar haalde de trainer Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario. De aanvaller die overkwam van AZ zat niet bij de selectie, de andere twee stonden in de basis. Het Nederlandse onderonsje eindigde dus in mineur voor Botman. Zijn ploeg verloor met 0-4.

Al binnen zestig seconden keek Lille tegen een achterstand aan door de openingstreffer van Kasper Dolberg. Na vijf minuten was de voorsprong voor Nice al verdubbeld door Hicham Boudaoui. Het bleek het begin van een dramatische middag, want voor het rustsignaal lag ook de derde bal al tegen de touwen. Dit keer was Amine Gouiri de doelpuntenmaker.

Na rust ging het ambitieuze Nice vrolijk verder met aanvallen. Lille had de gehele wedstrijd meer balbezit, maar deed te weinig met de bal. De mogelijkheden waren op een hand te tellen, waar bij de tegenstander twee handen nodig waren. Na een uur spelen maakte Dolberg zijn tweede treffer. Ook Gouiri leek in het tweede bedrijf zijn doelpuntenproductie te verdubbelen, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Ondanks dat was de stemming uiteraard opperbest bij Les Aiglons. Na twee duels heeft de ploeg vier punten.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd