Tweetal keert terug: dit is de opstelling van Ajax

14 augustus 2021, 20:02

De eerste opstelling van Ajax in het nieuwe Eredivisieseizoen kent weinig verrassingen. Maarten Stekelenburg neemt zijn plek onder de lat tegen NEC zoals verwacht weer over van Remko Pasveer en ook voor de teruggekeerde Edson Álvarez is een basisplaats weggelegd. De Mexicaan neemt plaats op het middenveld, waardoor Daley Blind terugzakt naar de linksbackpositie.

Álvarez schopte het met Mexico tot de (verloren) finale van de Gold Cup en sloot daarom pas laat aan in de voorbereiding van Ajax. In het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV was hij weer aanwezig, maar kwam hij nog niet in actie. Het werd trainer Erik ten Hag echter niet moeilijk gemaakt om voor vandaag een plekje in de basiself in te ruimen voor de Mexicaan: Nicolas Tagliafico is geschorst, waardoor Blind een linie terugzakt en er op het middenveld ruimte is voor Álvarez.

Zodoende is Steven Berghuis de enige nieuwkomer in de basiself van de Amsterdammers. De voormalig Feyenoorder start zoals verwacht in de basis en zal met Sébastien Haller en Dusan Tadic de voorhoede gaan vormen. Ryan Gravenberch en Davy Klaassen vormen samen met Álvarez het middenveld en Noussair Mazraoui, Jurriën Timber en Lisandro Martínez maken de formatie van de Amsterdammers compleet. 

Bij tegenstander NEC is Lasse Schöne de opvallendste naam. De middenvelder werd als stunt binnengehaald bij zijn oude club en moet de promovendus als aanvoerder helpen in de Eredivisie te blijven. Dat avontuur begint met een voor hem bijzondere wedstrijd tegen zijn andere voormalig werkgever Ajax. In de Johan Cruijff Arena trappen de ploegen om 21:00 uur af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen