AZ komt in zoektocht naar Bizot-opvolger uit bij Deens talent

14 augustus 2021, 21:25   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 21:35

AZ heeft een nieuwe doelman gevonden. Peter Vindahl Jensen wordt in Alkmaar gezien als de ideale opvolger voor Marco Bizot, die vertrokken is naar Frankrijk. Stade Brestois is sinds een paar weken zijn nieuwe werkgever.

De Telegraaf en Voetbal International weten dat AZ bijna akkoord is met de nieuwe 23-jarige sluitpost. De Deense jeugdinternational moet de overstap maken van FC Nordsjaelland naar Noord-Holland en kost volgens het medium zo'n 1,8 miljoen euro. Hij was zelfs al aanwezig in het stadion om zijn toekomstige teamgenoten aan het werk te zien. Pascal Jansen liet voor de wedstrijd tegen RKC overigens weten dat er nog helemaal niets rond is. "Wie weet", was zijn antwoord op de vraag of er nog nieuwe spelers kwamen.

"Marco is vertrokken, dus we hebben nog een doelman nodig. Wellicht dat 'ie snel komt. Ik heb wel iets voorbij horen komen, maar ik wacht rustig op het groene licht van Max", doelt hij op technisch directeur Huiberts. "Ik kan nog helemaal niets bevestigen", besluit de trainer voor de camera van ESPN.

Mocht de sluitpost wel komen, dan wordt hij de vierde versterking na Vangelis Pavlidis, Sam Beukema en Aslak Fonn Witry. Daar staat het vertrek van Calvin Stengs, Myron Boadu, Jonas Svensson en Bizot tegenover. Daar kan het vertrek van Teun Koopmeiners nog bijkomen. De middenvelder begon op de bank in Waalwijk omdat hij volgens zijn trainer 'niet helemaal gefocust was op AZ'. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen