Invaller Lake vloert Twente en bezorgt Fortuna flinke opsteker

14 augustus 2021, 22:24

De veelbelovende transfers van FC Twente hebben op de eerste speeldag nog niet het gewenste effect gehad. De Tukkers kwamen zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard weliswaar op voorsprong, maar gaven die in de tweede helft helemaal weg. Het werd de avond van Toshio Lake: de invaller bezorgde de Limburgers met een assist en een doelpunt de eerste driepunter van het seizoen (2-1).

Fortuna Sittard beleefde een merkwaardig afgelopen seizoen. Voorafgaand aan het seizoen was het de verwachting dat de Limburgers tegen degradatie zouden vechten, maar daar was niets van waar. Integendeel zelfs. Fortuna Sittard had op de laatste speeldag zelfs nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. De beste eindklassering sinds tijden smaakte natuurlijk naar meer. Fortuna Sittard droomt groot, maar lijkt de ambities na een rampzalige voorbereiding voorlopig te moeten parkeren.

De start van de wedstrijd kon Ron Jans echter niet tot tevredenheid stemmen. De oefenmeester van FC Twente zag dat zijn ploeg de bal telkens wel heel snel kwijt was aan de thuisploeg. Daarbij moet gezegd worden dat dat ook deels de verdienste van Fortuna Sittard was. Ultee had zijn manschappen duidelijk de opdracht gegeven om hun tegenstander fel op de huid te zitten. Toch was de eerste serieuze mogelijkheid voor FC Twente. Van Wolfswinkel kreeg de bal met het nodige geluk voor zijn voeten, maar schoot van dicht bij tegen het bovenlichaam van Roel Janssen. Uit de hoekschop die volgde kwam de spits een teenlengte tekort om de score te openen.

FC Twente moest uit een ander vaatje tappen om niet direct al punten te verspelen. De entree van Sadilek en Vlap zorgde er in ieder geval voor dat de Tukkers wat beter begonnen te voetballen, maar ook dat Fortuna Sittard meer ruimte kreeg in de omschakeling. Dat leidde met nog een kleine tien minuten te spelen zelfs tot de 2-1 van Lake, die met een assist en een doelpunt een avond om niet snel te vergeten beleefde. FC Twente ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet meer. Fortuna Sittard opent het seizoen zodoende met een knappe 2-1 zege.

Opstellingen en beoordelingen:

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6.5, Lazaros Rota 7, Martin Angha 7, Roel Janssen 6.5, George Cox 5.5 (42. Deroy Duarte 6), Tesfaldet Tekie 6.5, Arianit Ferati 6, Mats Seuntjes 7, Emil Hansson 6, Samy Baghdadi 5.5 (93. Thibaud Verlinden -), Richie Musaba 5 (60. Toshio Lake 8)

FC Twente: Lars Unnerstall 5.5, Giovanni Troupée 6, Robin Pröpper 5.5, Jayden Oosterwolde 6, Gijs Smal 6 (54. Mees Hilgers 5.5), Ramiz Zerrouki 5 (67. Michal Sadilek 6), Jesse Bosch 6, Luka Ilic 6, Dimitris Limnios 5 (67. Michel Vlap 6), Ricky van Wolfswinkel 6.5, Queensy Menig 6

Man of the match: Toshio Lake

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen