AZ'er Koopmeiners: "Word er soms geïrriteerd en gek van"

15 augustus 2021, 09:06

Teun Koopmeiners had verwacht dat het makkelijker zou zijn geweest om een transfer te maken in deze zomer. De aanvoerder van AZ wil zelf graag vertrekken, maar zag meermaals een overgang in het water vallen. "Ik word er soms ook geïrriteerd en gek van", zegt hij over een potentiële overgang.

Tegenover het Noordhollands Dagblad vertelt hij over zijn transferperikelen. "Welkom in de voetbalwereld. Het gaat hier niet zoals in het normale bedrijfsleven, zeg maar", steekt hij van wal. "Je bent als Nederlander gewend alles op een directe manier tegen elkaar te zeggen en direct te handelen. Bij andere culturen loopt het nog weleens langs elkaar heen of duurt het allemaal lang. En door corona loopt het ook allemaal niet zo vlekkeloos als normaal. Clubs hebben minder geld, er wordt streng gekeken naar de manier waarop ze aan hun inkomsten komen. Dat maakt het voor sommige clubs ook wel ingewikkelder. En voor mij frustrerender."

Koopmeiners geeft aan dat hij had verwacht dat het eenvoudiger zou gaan om een transfer te maken. "Het ene moment krijg je een bericht waardoor je het gevoel hebt dat je morgen vertrokken bent, en het andere moment krijg je te horen 'er gebeurt voorlopig even niks'", aldus de middenvelder, die tegen RKC Waalwijk op de bank begon. Trainer Pascal Jansen koos voor spelers die volledig met AZ bezig waren.

De international van Nederland heeft begrip voor de keuze van de trainer vanwege alle onzekerheid rond zijn persoontje, maar had zelf graag willen spelen. "Ik train goed, werk hard en ben er voor het team. Natuurlijk spookt die transfer door mijn hoofd en ben ik ermee bezig als ik niet op de club ben", aldus Koopmeiners, die zegt op het veld 'honderd procent' met AZ bezig te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen