Stevige kritiek op PSV-middenvelder Sangaré ondanks zege

15 augustus 2021, 10:21

PSV is het seizoen uitstekend begonnen: in de voorrondes van de Champions League maakt de ploeg van Roger Schmidt veel indruk en in de Eredivisie werd Heracles Almelo met een B-ploeg verslagen. Toch kreeg controleur Ibrahim Sangaré ook stevige kritiek van ESPN-analist Kenneth Perez.

Volgens de Deen was het optreden van de middenvelder van PSV 'een punt van aandacht', ondanks de feilloze overwinning. "Sangaré had weer ongelofelijk veel balverlies. Iedereen vond dat Sangaré goed begonnen was aan het seizoen. En hij hoefde nu 'alleen nog maar dingen te doen, die hij goed kan'. Maar hij had vandaag 23 of 24 keer balverlies", zei Perez over de PSV'er.

Ook vorig seizoen was er een paar keer forse kritiek op de voetballende kwaliteiten van Sangaré. "Maar dit was een soort evenaring van het hoogste aantal van vorig seizoen. En toen leed hij écht veel balverlies", zag de analist. Met 109 balcontacten kwam hij echter wel ook het meest aan de bal tegen Heracles Almelo.

Mede-analist Mario Been denkt vooral dat Sangaré zichzelf overschat en dat hij daarom zoveel doet aan de bal. "Wat hij wel goed kan, is een bal afpakken. Daarom speel je met Marco van Ginkel of Davy Pröpper naast hem. Als je de bal hebt, moet je hem snel aan een van hen geven. Dan heb je in ieder geval iemand aan de bal die kan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen