RKC Waalwijk
0 – 0
NEC

Van Bronckhorst over Fraser-rol: "Weet niet of ik dat zou willen"

15 augustus 2021 – Giovanni van Bronckhorst (46) heeft begrip voor de keuze van de KNVB om voor Louis van Gaal te kiezen als bondscoach. "Ik heb hem als speler een aantal keer meegemaakt, hij is een toptrainer", zei de oud-trainer van Feyenoord, die ook genoemd werd als mogelijke opvolger van Frank de Boer, over de nieuwe bondscoach.

Van Bronckhorst over Fraser-rol: "Weet niet of ik dat zou willen"

Tijdens het tv-programmma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Desgevraagd bevestigde Van Bronckhorst dat het een droom is om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. "Voor welke trainer niet?", counterde de oefenmeester. "Of het dan nog een keer uitkomt, dat weet ik niet." Eerder had hij ook al laten doorschemeren wel te willen, maar de keuze viel ditmaal op Louis van Gaal.

Ook werd Van Bronckhorst genoemd als mogelijk staflid van Van Gaal, bijvoorbeeld in de rol die Henk Fraser gaat vervullen. "Ik weet niet of ik ook zo'n rol zou willen invullen. Ik was de laatste jaren wel hoofdcoach. Het is het heel anders wanneer je weer een stap terugdoet", zei hij over de situatie.

Tevens gaf de oefenmeester aan 'in principe' niet in te willen stappen als assistent-bondscoach, om het daarna eventueel over te nemen van Van Gaal. Ook dat was een constructie die de revue heeft gepasseerd. "Het is moeilijk om het als assistent na twee jaar over te nemen. We hebben gezien dat ook zoiets níet kan werken", doelde hij op Danny Blind, die het zonder succes overnam van Guus Hiddink.

Lees ook: Van Bronckhorst staat open voor Oranje: "Vaker gezegd"

Over zijn eigen toekomst was hij ook duidelijk: Van Bronckhorst wil het liefst dichterbij huis werken, nadat hij in China heeft gewerkt. De kans dat hij echter in Nederland gaat werken, is niet groot. Want een stap terug ten opzichte van Feyenoord, acht Van Bronckhorst 'niet waarschijnlijk'.

Oranje

gerelateerd