FC Groningen-spits Strand Larsen spreekt van 'FIFA-doelpunt'

15 augustus 2021, 15:16

Jørgen Strand Larsen maakte zondagmiddag de winnende goal namens FC Groningen tegen SC Cambuur op een manier die heel de wereld over zal gaan. Maar zelf dacht de hoofdrolspeler aanvankelijk aan buitenspel. "Iedereen was heel erg aan het juichen, maar ik was juist bang dat het buitenspel zal zijn. Met de VAR weet je het maar nooit."

Dat zei de Noor tegenover ESPN. Een hoge bal kwam voor de voeten van Strand Larsen, die de bal opwipte, twee keer hoog hield en vervolgens met een perfecte omhaal afwerkte. "Het was een beetje een FIFA-goal, ja", glimlachte hij desgevraagd. Al was het eigenlijk een noodoplossing. "Er stonden zoveel mensen om me heen. Uiteindelijk was dit de enige optie die ik had."

Dat voerde de spits wel perfect uit en nadat de treffer door de VAR was goedgekeurd, kwamen er de nodige emoties los bij de invaller. Dat hij op de bank zat, daar was hij logischerwijs niet blij mee. "Het is moeilijk om op de bank te beginnen. Juist als aanvaller wil je starten en de doelpunten maken. Ik weet wat ik beter moet doen en de coach weet wat ik goed kan", aldus Stand Larsen, die wel bescheiden bleef ondanks zijn treffer.

Must see: Strand Larsen maakt winnende met magnifieke omhaal

"Op deze manier ga ik nooit meer scoren en ik heb het ook nog nooit op deze wijze gedaan. Het is het mooiste doelpunt dat ik ooit gemaakt heb, ik kan het niet beschrijven", zei hij over de treffer die FC Groningen de zwaarwegende drie punten bezorgde op bezoek bij SC Cambuur zondagmiddag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen